Sit alanı içinde bulunan arsaya ne yapılabilir?

Sit alanı içinde bulunan arsaya ne yapılabilir? Sit alanı içinde bulunan arsaya ne yapılabilir?, Arsam sit alanı oldu ne yapmalıyım?, Sit alanı olan yerlerde neler yapılır?, 1 derece sit alanı imara açılır mı?, Sit alanı olan arsaya ev yapılır mı?, Sit alanı tarla satılabilir mi?

Arsam sit alanı oldu ne yapmalıyım?

Arsam sit alanı oldu ne yapmalıyım?, Sit alanı ilan kararıyla birlikte, mevcut imar planları doğrultusunda verilmiş bulunan inşaat ruhsatlarının gözden geçirilmesi gerekir. İnşaat ruhsatı verilen parsel, sit alanı ilan kararıyla birlikte kesin yapılaşma yasağı kapsamında kalmışsa, yapılaşma faaliyeti hangi seviyede ise o noktada durdurulması gerekir.

Sit alanı olan yerlerde neler yapılır?

Sit alanı olan yerlerde neler yapılır?, - Zorunluluk halinde atık su arıtma tesisi, atık su deşarjı, kanalizasyon şebekesi, içme suyu temini, jeotermal suyun çıkartılması ve iletim hattı, enerji nakil hattı, trafo, şalt sahası, iletişim hattı, ulaşım hattı, açık otopark, teleferik ve telesiyej inşa edilebilecek.

1 derece sit alanı imara açılır mı?

1 derece sit alanı imara açılır mı?, Derece arkeolojik sit alanları aynen korunması gereken alanlardan olup, bu alanlarda alanı korumaya yönelik bilimsel kazılar haricinde kazı yapılmayacak, hiçbir yapılaşmaya izin verilmeyecektir. Bu sebeple 1. Derece arkeolojik sit alanları imar planlarında aynen korunması gereken sit alanlarıdır.

Sit alanı olan arsaya ev yapılır mı?

Sit alanı olan arsaya ev yapılır mı?, 2. derecede sit alanlarında turizm yatırım ve turizm işletme belgeli turistik tesisler ile hizmete yönelik yapılar dışında herhangi bir yapılaşmaya izin verilmemektedir. 3. derecede sit alanlarında ise konut kullanımına açma olanağı bulunmaktadır.

Sit alanı tarla satılabilir mi?

Sit alanı tarla satılabilir mi?, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulunun 5.11.1999 gün ve 658 sayılı ilke kararının 1/a maddesi kapsamında yapılacak uygulamalar dışında, I. ve II. derece arkeolojik sit alanlarında kalan taşınmaz mallarla ilgili satış, hibe, kiralama, devir, terk, tahsis, irtifak, intifa hakkı tesisi vb. izin verilmez.

Sit alanına nasıl itiraz edilir?

Sit alanına nasıl itiraz edilir?, Sit alanı ilan edilmesi kararına karşı ilgili idareler, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kuruluna, altmış gün içerisinde itiraz edebilme imkânına sahiptir(KTVKK m.61). Sit alanı ilan kararına karşı itiraz edebilecek idareler, sit alanı ilan edilen yerde planlama yetkisine sahip idarelerle valiliklerdir.

Sit alanı kararını kim alır?

Sit alanı kararını kim alır?, İlgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından karar dağıtımı yapılarak, tescil edilen doğal sit alanı veya tabiat varlığı il merkez ilçesinde bulunuyorsa valinin, diğer ilçe sınırları içinde kalıyorsa kaymakamın yazısı üzerine, tapu kütüğünün beyanlar hanesine doğal sit veya tabiat varlığı olduğuna dair kayıt ...

3 derece doğal sit alanına inşaat yapılabilir mi?

3 derece doğal sit alanına inşaat yapılabilir mi?, Üçüncü derece arkeolojik sit alanlarında ise ancak izin verilen şekilde yapılaşma mümkündür. Doğal sit alanları bakımından ise, nitelikli doğal koruma alanları ve sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanlarında bakanlıkça belirlenen turistik tesis, tarım faaliyetleri gibi faaliyetlere izin verilebilir.

Sit alanı nasıl kaldırılır?

Sit alanı nasıl kaldırılır?, Arkeolojik sit alanları kaldırılması veya daraltılması işlemi, arkeolojik kazı çalışmalarının yapılmasıyla başlar. Bu çalışmalar, bölgede yer alan kalıntıların ve yapıların tespit edilmesi, özellikleri, tarihi ve kültürel önemleri gibi konuların belirlenmesi için yapılır.

Sit alanları imar affına girer mi?

Sit alanları imar affına girer mi?, 3194 sayılı İmar Kanunu'nun geçici 16. maddesinde, sit alanı, kıyı, orman ve mera gibi özel kanunlara tabi olan alanlarda bulunan yapıların imar barışından faydalanamayacağına ilişkin herhangi bir hüküm bulunmamaktadır.

1 derece doğal sit alanına ne yapılabilir?

1 derece doğal sit alanına ne yapılabilir?, 1. Derece Doğal Sit Alanında Ziraat Yapılabilir Mi? Bu alanlarda, alanın doğal bitki dokusunu değiştirmeden Orman Genel Müdürlüğünün ilgili biriminden alınacak uygun görüş doğrultusunda koruma kurulunca ağaçlandırmaya izin verilebilir.

Sit alanı tapuda yazar mı?

Sit alanı tapuda yazar mı?, Bu şekilde tespiti yapılan sit alanları Koruma Bölge Kurulu kararıyla tescil edilmektedir. Tapuya bu tespitle şerh edilir.